BEERSEL - Jonge kandidaten sp.a-Groen dagen andere partijen uit voor debat

C21

BEERSEL - Jonge kandidaten sp.a-Groen dagen andere partijen uit voor debat

Editiepajot_bart_devill__debat_groen
foto Bart Devillé
 

In vele andere gemeenten gaan in aanloop naar de verkiezingen debatten voor en door jongeren door onder de naam Debattle. In Beersel organiseert de jeugdraad dit niet, betreurt het kartel sp.a-Groen. Daarom nemen ze nu het heft in eigen handen.

“Wij hebben een sterk programma op maat van jongeren”, vertelt Maarten Motté. “We gaan voor een jeugdbeleid dat vertrekt van onderuit. Zo willen we jongeren aanmoedigen zelf meer engagement te nemen, maar de gemeente moet dit natuurlijk mogelijk maken door de nodige ruimte en aanmoediging te voorzien. We werkten een heel programma uit dat terug te vinden is op onze beide websites. “
Vijf jongeren op de lijst: Evelien De Coninck, Jeremy Van Humbeeck, Gracia Muleka Kankonde, Wim Thiery en Maarten Motté gingen op zoek naar de programmapunten voor jongeren op de websites van de nadere partijen, maar vonden blijkbaar niets terug.
Ze vinden het naar eigen zeggen belangrijk dat jongeren weloverwogen een keuze kunnen maken en de verschillende standpunten naast elkaar kunnen plaatsen. Ze hopen dan ook dat de andere partijen snel een programma naar jongeren toe voorstellen.
Deze jongeren van sp.a-Groen willen nu samen met de jongeren op de lijsten van de andere partijen een debat organiseren om jongeren zo te helpen hun mening te vormen. Samen met dan volgens hen een locatie, datum, thema’s en een moderator worden vastgelegd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief