PAJOTTENLAND - Feiten

C21

PAJOTTENLAND - Feiten

Goedlogopolitie

Vijf wagens botsen
HUIZINGEN – Even voor 14 uur botsten vrijdag net voor de uitrit Huizingen een Peugeot, Alfa en BMW . In een Peugeot raakte een vrouw zwaar gewond. In de andere voertuigen werden licht gewonden genoteerd. In totaal vervoerden de hulpdiensten vijf slachtoffers naar het AZ Mariaziekenhuis in Halle.

Tankwagen is vrijgegeven
RUISBROEK De tankwagen werd vandaag 8 augustus omstreeks 13.40 uur vrijgegeven. Hij begeeft zich onder begeleiding van de wegenpolitie Brabant naar Oostrozebeke voor reiniging. De parking voor het restaurant wordt terug opengesteld en het restaurant mag terug openen. De civiele bescherming blijft nog ter plaatse totdat de vaten met afval zijn weggehaald door een gespecialiseerde firma. Daarom werd de volledige parking opengesteld vanaf 15 uur.

Ongeluk met zwaar gewonde 
SINT-PIETERS-LEEUW - Op 8 augustus om 5.45 uur deed zich een verkeersongeval met gekwetsten voor op de Bergensesteenweg aan de firma Primo. Toen een trekker-oplegger achterwaarts de loskade van de firma Primo binnenreed,  werd deze aangereden door een personenwagen Nissan rijdende op de Bergensesteenweg komende uit de richting Brussel naar Halle toe. De personenwagen kwam met het gehele motorgedeelte onder de aanhangwagen terecht.
De bestuurder diende uit de auto te worden bevrijd door de hulpdiensten. De 25-jarige MLA uit Luik werd zwaar gekwetst overgebracht naar het Erasmushospitaal. De Bergensesteenweg werd afgesloten vanaf het kruispunt met de Alsembergsesteenweg  (in de richting Halle) en Ikea (in de richting Brussel) voor het zwaar vervoer en vanaf de Van Cotthemstraat (richting Halle) en de Brusselbaan (richting Brussel) tot 7.45 uur.

Boom valt op huis tijdens noodweer
HERNE - Ingevolge het onweder met hevige rukwinden is een deel van een boom terechtgekomen op het dak van een woning in Herne in de Aerebeekstraat 11.  Hierdoor werd het dak, schouw en gevel zwaar beschadigd. De brandweer van Edingen kwam ter plaatse voor de eerste dringende herstellingen. Meerdere zware takken dienen nog met een kraan verwijderd te worden.

Fietser gewond 
TOLLEMBEEK - In de Pijpstraat volgt D.D uit Grimbergen woensdagavond omstreeks 20 uur met zijn fiets, in groep, de Pijpstraat in de richting Herhout. De groep werd ingehaald door een tractor bestuurd door D. C uit Herne. De tractor dient uit te wijken voor een tegeligger en komt hierdoor in aanrijding met een fietser uit vermelde groep. De fietser komt tenval en wordt licht gekwetst.

Gevolg aan een blikseminslag ontstaat er een sparrenbrand
LENNIK-  Gezien de sparren zeer dicht bij de woning in de Tuitenbergstraat staan is er gevaar dat de vlammen overslaan. De bewoner een hordhhorige ouderling die nog in bed lag, werd door de politie Pajottenland geëvacueerd. Hij werd niet gekwetst en geemotioneerd opgevangen door buren. De brandweer Lennik blustte de sparren en de woning

Luchtvaartpolitie controleert taxi’s en luchthavenvervoer
ZAVENTEM. – De Luchtvaartpolitie (LPA) heeft in juli op de luchthaven Brussels Airport 183 taxi’s en voertuigen die instaan voor luchthavenvervoer gecontroleerd. In totaal zijn 56 processen-verbaal voor diverse inbreuken opgesteld. Ook in augustus zal de Federale Politie controles blijven uitvoeren. 
De Luchtvaartpolitie heeft tijdens de maand juli 183 voertuigen gecontroleerd. Deze controles waren uitsluitend gericht op het taxi- en luchthavenvervoer.
Er zijn in totaal 56 processen-verbaal opgesteld. De meeste inbreuken gingen over het niet beschikken over de nodige documenten voor bezoldigd personenvervoer. Een taxichauffeur beschikte zelfs niet over een rijbewijs.

Inbreuken van taxi’s

Ontbreken taxivergunning: 4

Ontbreken medische keuring van de chauffeur: 6

Ontbreken van zesmaandelijkse technische keuring: 4

Ontbreken van de nodige documenten in het voertuig (uithangen tarieven, vergunning, ...) : 17

Ontbreken gelijkvormigheidsattest: 3

Ontbreken van het taxilicht: 2

Problemen ijking taximeter: 2

Geen rijbewijs:1

Geen drager rijbewijs: 2

Inbreuken van ander luchthavenvervoer

Ontbreken vergunning verhuur voertuig met bestuurder: 8

Ontbreken van medische keuring van de chauffeur: 13

Ontbreken van de zesmaandelijkse technische keuring: 20

Inbreuken ivm verzekering: 10 (waarvan 7 geen correcte verzekering voor bezoldigd personenvervoer)

Ontbreken van documenten in het voertuig: 5

De Luchtvaartpolitie zal ook in augustus en tijdens het hele jaar deze controles blijven uitvoeren. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief