Kerkhofstraat in LOT eindelijk geopend

C21

Kerkhofstraat in LOT eindelijk geopend

Editiepajot_bart_devill__openen_kerkhofstraat1
Blijkbaar trekken vrachtwagens hun niet veel aan van het verbod. - Foto © Bart Devillé
 

Het feit dat de Kerkhofstraat in de Beerselse deelgemeente Lot na 3 maanden opnieuw open is, zou voor heel wat autobestuurders een zegen moeten betekenen. Burgemeester Hugo Casaer(CD&V) besliste dan ook enkele maatregelen te nemen om de veiligheid te verhogen om deze ‘hinderpaal’ uit de weg te ruimen.

Voor de stabiliteit van de brug werd de boordsteen naast de rijbaan verhoogd tot 33 centimeter, waardoor de rijbaan werd versmald tot 5 meter. Dit heeft uiteraard tot gevolg dat het kruisen van vrachtauto’s op de brug zo goed als onmogelijk wordt.
Bijkomende verkeersmaatregelen en aanpassingen aan de verkeerssituatie waren dan ook noodzakelijk. De toegang tot de brug werd verboden voor voertuigen waarvan de breedte groter is dan 2 meter, lading inbegrepen. Voor bussen van de Lijn geldt wel een uitzondering.
Het zwaar verkeer moet een wegomlegging volgen. Er drongen zich bijkomende maatregelen op om dit verkeer op te vangen en te kanaliseren volgens de Beerselse burgemeester. De politie zou nauw toezien dat de nieuwe situatie wordt gerespecteerd.
De praktijk maakt echter duidelijk, dat de vrachtwagenbestuurders niet kunnen lezen, ofwel, dat het met het politioneel toezicht niet zo een vaart loopt…..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief