BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE - Mini Giants schitteren op wereldkampioenschap hip hop

C21

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE - Mini Giants schitteren op wereldkampioenschap hip hop

Editiepajot_bart_devill__giants
foto Bart Devillé
 

Vorig Belgisch kampioenschap hip hop in april 2012 werden de Mini Giants Belgisch kampioen hip hop. Door deze overwinning kregen zij een ticket voor het wereldkampioenschap in Nederland op 19 en 20 oktober.

De Mini Giants zijn een wedstrijdgroep uit de Giants dansschool van Leentje Blykers te Sint-Genesius-Rode. Het team bestaat uit acht meisjes: Amber, Megane, Lobke, Kenza, Karoline, Celine, Charlotte en Ilke.

Hun leeftijd schommelt van tien tot twaalf jaar oud. Ze zijn al 3 jaar actief in het hip hop wedstrijdcircuit van België en Nederland. Twee jaar geleden namen zij voor de eerste keer deel en strandden in de finale op een 13de plaats. Dit jaar wilden zij dan ook beter doen.

En dit werd het ook. Op het WK zetten zij tijdens de voorronde een puike wedstrijd neer. Ook in de halve finale ging het in dezelfde lijn verder, zodat zij geselecteerd werden voor de finale. Als je dan weet dat deze eer toekomt aan de tien beste teams over heel de wereld, wil dit toch wat zeggen!

Uiteindelijk behaalden zij in de finale een negende plaats. De winnende teams uit o.m. Rusland bleken nog wat te sterk. Leentje Blykers: “De choreografie was ‘af’, de uitstraling fantastisch en de energie super. De meisjes leverden werkelijk topprestaties. Wij gaan verder nog harder trainen en hopelijk komen we volgend jaar nog sterker terug".

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief