Piet Onnockx ereburger van BEERSEL

C21

Piet Onnockx ereburger van BEERSEL

Editiepajot_bart_devill__piet_ereburgerbeersel
Piet Onnockx. - Foto © Bart Devillé
 

Als er in Beersel iemand is die al heel wat gepresteerd heeft voor het behoud en de bescherming van de natuur en het leefmilieu en al heel wat bergen werk verzette om Beersel nog groener te maken is het wel Dworpenaar Piet Onnockx. Op de jongste gemeenteraad werd voorgesteld hem ereburger van Beersel te maken en dat daar een voltallige raad mee akkoord ging zal wel niemand verwonderen.

Piet is o.m. voorzitter van Natuurpunt Beersel en met deze vereniging kan hij al bogen op een mooie lijst verwezenlijkingen. Zo slaagden zij er in, met steun van de gemeente, om al verschillende natuurgebieden aan te kopen, die zij ook beheren. Deze natuurgebieden worden ook terug toegangkelijk gemaakt voor wandelaars en jeugdbewegingen. Ook streeft men er naar zoveel mogelijk stukken trage weg weer open te krijgen en was er logistieke steun bij de aankoop van intussen honderden hoogstambomen en meerdere kilometers hagen.
Jaarlijks verzorgt hij ook een natuurstage voor jongeren en vijf jaar geleden was hij betrokken bij het opstarten van het landinrichtingsproject Land van Teirlinck.
Piet Onnockx: “Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij en de gemeente willen we komen tot een groene zone tussen het Gravenhof en het Hallerbos. Binnen een paar jaar moet dat klaar zijn. “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief