BEERSEL - Gaston Floridor, eerste mannelijke eeuweling in de Ceder

C21

BEERSEL - Gaston Floridor, eerste mannelijke eeuweling in de Ceder

100jarige13
100jarige13
 

Sinds de Ceder in Beersel zijn deuren opende konden tot voor kort al drie honderdjarigen worden gehuldigd, maar….. allemaal van het vrouwelijke geslacht. Eindelijk kwam het “sterke geslacht” ook eens boven water en mocht er nu iemand van het mannelijke geslacht worden gevierd in de Ceder voor zijn honderd jaar: Gaston Floridor.

Gaston werd geboren te Buizingen op 8 augustus 1908. Hij was de tweede jongste van 10 kinderen. Tot zijn 65 werkte hij als mechanieker, o.m. bij Fabelta, in Alsemberg, en was in feite “ne straffe kerel”!.... Van zijn ouders mocht hij niet bij de paracommando’s en daarom sprong hij als een volwaardig stuntman maar met een groot regenscherm van de brug over het kanaal in Lembeek. Hij was ook een verwoed zwemmer(vooral in ’t kanaal) en ook vissen behoorde tot zijn liefhebberijen. In ’t kanaal viste hij vooral op paling, die dan ter plaatse werd gevild.
Gaston huwde met Philomena Depeyper en het koppel zorgde voor vijf prachtige dochters, zeven flinke kleinkinderen en zes lieve achterkleinkinderen. Gaston leerde ook zijn vijf dochters in het nabij gelegen kanaal zwemmen!
Voor Gaston met zijn Philomena naar de Ceder verhuisde-in october 2006-, woonden zij op de Willemskouter te Dworp. Philomena overleed op een mooie leeftijd van 95 jaar en half.
Gaston kan nog bogen op een goede gezondheid, is nog rad van tong en humoristisch. Enkel het korte geheugen laat het af en toe wel eens afweten. Van vroeger weet hij nog alles. Gaston is ook een verwoed danser…. “maar hier in de Ceder krijg ik er niet genoeg de kans voor!”. Dit laatste gaf hij dan maar mee aan de Beerselse beleidsmensen die op de viering aanwezig waren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief