DILBEEK/ BEERSEL - Dworpenaar Siebrecht Pieters wint in Itterbeek

Editiepajot_pieters_winnaar_itterbeek

Zo een vijftigtal beloften en eliterenners zonder contract stonden in Itterbeek (Dilbeek) aan de start voor een wedstrijd van 110 kilometer. Winnaar werd Dworpenaar Siebrecht Pieters van Jong Vlaanderen cycling team.

Vroeg in de race bundelden tien renners de krachten, waaronder deze Jong Vlaanderen renner Sibrecht Pieters en ook enkele andere renners van een ander streekteam, namelijk Cureghem Sportief.

In de slotfase kon een trio zich nog afzonderen van hun metgezellen . Sibrecht bracht van ver de spurt op gang en werd niet meer geremonteerd. Danny Verelst (winnaar van de Ronde van Vlaams-Brabant) eindigde op de dichtste ereplaats

Meteen de eerste zegebloemen van het seizoen voor Sibrecht.
De verdere uitslag zag er uit als volgt: 1. Siebrecht Pieters; 2. Danny Verelst; 3. Bart De Clercq; 4. Keven Grieten en 5. Tom Penninckx

Mooi detail, Itterbeek is de familie Missotten bijzonder goed genegen.
In een ver verleden mocht algemeen coördinator Freddy Missotten van het Jong Vlaanderen Cycling team daar liefst driemaal het zegegebaar maken