BEERSEL - Proeftuinproject in De Boomhut

C21 Css

BEERSEL - Proeftuinproject in De Boomhut

Middenschool_alsemberg
 

 1 September werd niet alleen de eerste schooldag in de Alsembergse Freinetschool, er werd ook van start gegaan met een middenschool(voorlopig negen leerlingen) en het proeftuinproject zag het levenslicht. Dit project heeft o.m. als doel de overgang van de basisschool naar de middelbare minder bruusk te laten verlopen. Zo maakt een leraar Latijn zijn intrede in het vijfde en zesde leerjaar!

Leerlingen van de twee laatste jaren lager onderwijs zitten voortaan in hetzelfde gebouw als die uit de eerste graad van het middelbaar. Het proeftuinproject werd gelanceerd om de overgang naar de secundaire afdeling minder bruusk te maken. Inderdaad, vaak hebben de kinderen nog geen idee wat ze graag doen en waar hun talenten liggen.
Met het proeftuinproject hoopt De Boomhut daar een oplossing voor te vinden: met o.m. specifieke lessen Frans, Latijn en Engels. In het middelbaar onderwijs zullen ook leerkrachten verschillende vakken voor hun rekening moeten nemen. Zo zal één leraar Nederlands, aardrijkskunde, geschiedenis en muzikale opvoeding geven. De leerlingen van de twee graden huizen ook in hetzelfde gebouw, om zo met elkaar in contact te komen. Of… de kloof wordt kleiner. Voor het project heeft de Boomhut steun gekregen van de Vlaamse overheid.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief