De Laatbloeiersacademie stelt tentoon in de Meent in BEERSEL

C21

De Laatbloeiersacademie stelt tentoon in de Meent in BEERSEL

Editiepajot_beersel
De docenten werden in de bloemen gezet. - Foto's © Elsie De Greef
 
Editiepajot_beersel
De dames van de Kalligrafie / Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_beersel
Jacob de Vries en zijn leerlingen / Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_beersel
Aquarel / Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_beersel
Alsem-digitaal / Foto © Elsie De Greef
 

Het is een jaarlijkse traditie geworden om haverwege de maand mei in de foyer van CC  de Meent een tentoonstelling te houden met werken van de Laatbloeiersacademie. Een jaar lang gingen 6 docenten, Thiery Geenen, Jan De Visch, Betty d’Herde, Annemie Op de Beeck, Marion Stoffels en Jacob de Vries in 11 cursussen aan de slag met 142 deelnemers. Het resultaat kan je vanaf vandaag tot 2 juni komen bekijken in de foyer van CC de Meent.

Marion Stoffels, lesgeefster kalligrafie liet haar dames mandala’s maken opgebouwd uit de letters van een bloem, straalsgewijs werd dezelfde naam van een bloem herhaald in kleuren aangepast aan de bloem.

Alsem-digitaal ging elke maandag op stap en nam foto’s in het thema ‘oud en versleten’. De leerlingen aquarel van Betty D’ Herde werkten rond ‘atmosfeer in het landschap’. De aquarelleerlingen van Jan De Visch werkten in het najaar rond de sterkte van je eigen schrift en in het voorjaar richten ze hun blik op het menselijk lichaam. De groep van Annemie Op de Beeck tonen acryl in al haar facetten en de leerlingen olieverf hebben onderdak gevonden bij Jacob de Vries en zijn pastelklas.

Thierry Geenen had verschillende klassen fotografie. De beginners maakten zich in 6 lessen meester van hun toestel en kregen de nodige technicitijd om mooie foto’s te maken. De gevorderden werkten rond thema’s als nacht, architectuur, portret en macrofotografie.

Schepen van cultuur, Eddy Deknopper bedankten de kunstenaars voor de mooie werken en de docenten werden in de bloemen gezet voor hun inzet. De schepen deelde ook mee dat ze vanaf 1 september een nieuw lokaal krijgen. Er is gestart met de bouw van 2 leslokalen voor beeldende kunst, een lokaal voor het Meiboompje en een lokaal voor de Laatbloeiersacademie. Daarna werd iedereen uitgenodigd voor de receptie.

Inschrijven voor de nieuwe cursussen kan vanaf maandag 24 juni, op het secretariaat of via de website van de Meent:  http://www.demeent.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief