BEERSEL - OKRA viert de honderdste verjaardag van Leonie

C21

BEERSEL - OKRA viert de honderdste verjaardag van Leonie

Editiepajot_beersel_nieke_gr_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_nieke_kl_foto_olaf
Foto's © Olaf

In de schoot van OKRA Dworp (Beersel) werd de honderdste verjaardag gevierd van Leonie (Nieke) Peetroons. Zij werd geboren in Dworp op 20 september 1913 als eerste en wat later zou blijken, als enige dochter van Frans en Johanna Boon in de Molenstraat.

Haar grote droom als jong meisje was verpleegster worden, maar op een dag roofden dieven al hun bezittingen bij haar thuis waardoor ze noodgedwongen ging werken in fabrieken te Brussel.
Nieke hield van plezier maken en naar bals gaan. Bij Toine Mossel leerde ze Hieronymus, beter gekend als Jerome, kennen, ze trouwden en kregen een dochtertje Jeanine.
Tijdens de 2de wereldoorlog werd Jeröme gemobiliseerd. Hun goeddraaiende drankenhandel werd noodgedwongen stopgezet omdat de Duitsers ze in beslag hadden genomen. Daarna opende Nieke een café. Eerst in "Den Breughel" op de Zottenberg om daarna "ln de Leeuwerik” duivenchappers in de watten te leggen. Elke dag om half zes stond ze op om alles in orde te brengen. In 1973 verhuisde ze van't dorp naar Wauweringen. Muziek maakte ook deel uit van haar leven, want haar man speelde in de fanfare van Dworp, waar hij ook jarenlang de voorzitter van was.
Nieke bleef lang actief, maar moet het nu wat rustiger aan doet. Zij woont nog alle vergaderingen van OKRA bij. Bij de viering danste zij er nog lustig op los
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2013
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief