BEERSELse cultuurverenigingen pikken sluiting Teirlinckhuis niet

C21

BEERSELse cultuurverenigingen pikken sluiting Teirlinckhuis niet

Editiepajot_beersel_teirlinkhuis_foto_devill__
Foto Bart Devillé

Het ongenoegen over de voorgenomen sluiting van het Herman Teirlinckhuis in Beersel deint verder in de gemeente uit. Het bestuur van de Cultuurraad, het officiële adviesorgaan inzake gemeentelijk cultuurbeleid, stelt in een inderhaast geformuleerd advies: de cultuurraad kan zich niet akkoord verklaren met de verkoop van het woonhuis van Herman Teirlinck en de grond errond.

 De site moet in zijn geheel bewaard blijven, derhalve vragen ze aan het gemeentebestuur inspanningen te doen om het geheel alleen te verkopen aan een hogere overheid of een instantie die de site ongeschonden bewaart.
 
Herman Teirlinck moet blijvend herinnerd worden als inwoner van Beersel: dit kan door o.m. het ontsluiten van een wandelpad langsheen de site en de plaatsing van een gedenkteken dat aan de schrijver herinnert.”
 
Het bestuur van de cultuurraad is ook niet ingenomen met de manier waarop tot de sluiting werd beslist, met name enkel door het schepencollege en in volle vakantieperiode.
Daarom “vraagt het bestuur van cultuurraad uitdrukkelijk dat in de toekomst meer mensen, bevoegd in de materie, vooraf bij de voorbereiding van dergelijke ingrijpende beslissingen betrokken worden.”
 
Ook de Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Beersel en Lot en de verschillende afdelingen van de Gezinsbond reageren ontgoocheld en afwijzend op de voorgenomen sluiting. Senioren voor Senioren” en “Info en Cultuur” gaan eveneens het verzet ondersteunen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2013
Felix Merckx
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief