Laat Teirlinck Leven in BEERSEL

C21

Laat Teirlinck Leven in BEERSEL

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / picknicken in de tuin van Teirlinck
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / het ongenoegen wordt geuit
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / de Nederlands dichter Benno Barnard sprak harde taal
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef /Reinhilde Decleir las voor, uit het werk van Herman Teirlinck
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / het museum en de galerij kon je vrij bezoeken
 

Onder het motto "Laat Teirlinck Leven" werd er een gezellige picknick in en rond de tuin van het Herman Teirlinckhuis op de Uwenberg in Beersel georganiseerd. Vele mensen kwamen picknicken of gewoon eens langs voor het behoud van het Teirlinckmuseum, dat met definitieve sluiting bedreigd is. In het kader van de Open Monumentendag kon je het museum en de galerij bezoeken en de Teirlinckwandeling maken.

De Stichting Herman Teirlinck, het bestuur van de cultuurraad, de Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot en vele andere verenigingen hebben de laatste week hun ongenoegen geuit. Ze kregen ook medewerking van schrijvers, literatuurkenners en artiesten van allerlei pluimage waarvan er ook verschillende aanwezig waren op de picknick. Onder andere de Nederlands dichter Benno Barnard sprak harde taal over hoe België met zijn dichters omgaat en Reinhilde Decleir las voor, uit het werk van Herman Teirlinck.

Alle bezoekers deden ook mee aan een theatrale oefeing in de voordracht van: «  Mijn ogen blijven onverbiddelijk droog. En waar ik mijn medemens bijspring in de nood is het gauw verlost te worden van het lamentabel schouwspel dat zijn machteloosheid mij opdringt. Ik kan al lang geen traan meer storten tenzij bij daden van liefde of van moed of van ootmoedigheid » Woorden van Herman Teirlinck…  hopelijk volgen er nu daden van moed en ootmoedigheid en wordt het huis van Teirlinck gered.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief