BEERSEL - Namiddagfilm met taart en gratis kop koffie tijdens de pauze

C21

BEERSEL - Namiddagfilm met taart en gratis kop koffie tijdens de pauze

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Naast de wekelijkse filmafspraak op zondagavond, kan je in CC de Meent ook regelmatig terecht voor een namiddagfilm i.s.m. de Seniorenraad. Met als extraatje taart en een gratis kop koffie tijdens de pauze. Dit najaar staan er 2 films op het programma.

Donderdag 3 oktober draait om 14u het bekroonde ‘Vergeet me niet’, een heel persoonlijke maar tegelijk ook universele documentairefilm over Alzheimer. Liefdevol en met de nodige humor zet dit familieportret niet zozeer de ziekte, maar wel de mens centraal. Gretel lijdt aan Alzheimer. Haar zoon David keert voor enkele weken terug naar zijn ouderlijk huis om zijn vader bij te staan bij haar verzorging en maakt een portret van zijn moeder. Hij documenteert haar gestage verval, maar vertelt ook het verhaal van de vrouw achter de ziekte: haar turbulente verleden als activiste voor vrouwenrechten en vrije liefde in de woelige jaren ’60. Het contrast met haar huidige situatie is scherp. David en zijn vader worstelen met schuldgevoelens als de keuze voor een verzorgingstehuis onvermijdelijk wordt.

Later dit najaar wordt ook nog ‘Het Vonnis’ vertoond op dinsdag 17 december (14u). Jan Verheyen schreef zelf het scenario van deze film en neemt ook de regie voor zijn rekening. ‘Het Vonnis’ is een pakkend, controversieel drama over recht en rechtvaardigheid. Wanneer de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.

Tickets koop je in voorverkoop aan € 5, de dag zelf aan de kassa betaal je €6.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2013
Elsie De Greef
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief