BEERSEL kleurt Italiaans

C21

BEERSEL kleurt Italiaans

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto

‘Zaterdag, zondag, maandag’  is een Een co-productie van CC de Meent, K.T. De Alsembloem, KT Lustig en Vrij, KT Weredi, Waaile van Dwoeurp, Academie Orfeus en Generation5. In een regie van Bert Demunter, geassisteerd door Jan Wets, brengen 53 acteurs, zangers en muzikanten deze parel uit het Italiaanse theaterrepertoire.  

Naast hen staat een grote ploeg vrijwilligers klaar verantwoordelijk voor decor, rekwisieten, kostuums, grime, onthaal, catering... Maar ook muzikanten die heerlijke Italiaanse deuntjes spelen, 4 Femma- en Markantverenigingen die op zondag voor de voorstelling een heuse Italiaanse maaltijd klaarmaken en opdienen. Heel Beersel kleurt dus Italiaans.

 

De voorstellingen vinden plaats in CC de Meent in Alsemberg op vrijdag 15 en zaterdag 16 november om 20u, zondag 17 november om 14u30 (Italiaanse lunch om 12u) en vrijdag 22 en zaterdag 23 november om 20u. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de spelers en via http://www.demeent.be

 

‘Zaterdag, zondag, maandag’ is de ontroerende en tegelijk komische familiekroniek van de Italiaanse auteur Eduardo de Filippo. De drie dagen ontsporen in een Italiaanse cocktail van heftige discussies, oplaaiende passies, venijnige ijdelheid, bijtende haat en natuurlijk: amore, amore, amore!  In Italië behoort ‘Zaterdag, zondag, maandag’ tot een van de populairste en meest geliefde toneelstukken. Vlaanderen en meer bepaald Beersel valt vast en zeker voor de charme van dit prachtig volksstuk, diepmenselijk, ontroerend en komisch tegelijk, over twee mensen die door de tijd en de omstandigheden uit elkaar zijn gegroeid doch er uiteindelijk alles aan doen om hun relatie terug met de nodige nieuwe liefde te injecteren. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2013
Elsie De Greef
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 08 sep 2022

archief