BEERSEL - Familie Deboeck blaast verzamelen

C21

BEERSEL - Familie Deboeck blaast verzamelen

Editiepajot_beersel_deboeck
Ingezonden foto
 

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de neven en nichten van de familie Deboeck uit Dworp samen in het Gravenhof voor een gezellig samenzijn.

De stamouders André Deboeck en Jeannette Degreef runden een boerderij op de Meigemheide nabij ‘Den dikke Mier’. Deze boerderij staat er nog altijd en wordt uitgebaat door kleinzoon Hugo Deboeck. Samen kregen ze 9 kinderen die op hun beurt zorgden voor 30 kleinkinderen die samen met hun partners present waren voor een smakelijk maar vooral gezellig samenzijn.
Eens te meer bleek hoe deze familie aan elkaar hangt alhoewel het soms raden was naar sommige namen vooral van de aangetrouwden.
Het is ook gebleken dat we hier te maken hebben met een sterke clan. Hierbij de namen in volgorde van hun geboorte van de 9 kinderen met hun bereikte ouderdom : Marie (93) trouwde met Dworpenaar Alfons Derauw en runde een kleine boerderij in Braine-le-Chateau, Catherine (101) werd boerin door haar huwelijk met Frans Degreef op de Elsemheide, Leontine (106) boerde in Kesterbeek en huwde met Martin Geens, Jeanne (90) nog een boerin huwde met Petrus Buelinckx en vestigde zich op de Solheide, Karel (81) week uit naar Linkebeek, had er een kruidenierswinkel en een melkronde, Anna (82) ging in het klooster en deed prachtig werk in het ziekenhuis Sint-Elisabeth in Ukkel, Frans (97) trouwde met Martha Van Craenem op de Bruineput en werd bekend als de bloemist op de Huizingenberg, Lowie (73) bleef op de ouderlijke boerderij en tenslotte Adèle die huwde met Jules Devillé en woonde in Wauweringen.
Uit deze opsomming blijkt hoe honkvast deze mensen waren en erg verstrengeld zijn met Dworp.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief