Gedichtendag in CC de Meent in ALSEMBERG met Chris Lomme en Seckou Ouologuem

C21

Gedichtendag in CC de Meent in ALSEMBERG met Chris Lomme en Seckou Ouologuem

Editiepajot_alsemberg
Ingezonden foto
 

Chris Lomme raakte bekoord door de uitzonderlijk getalenteerde slam poet Seckou Ouologuem en gaat een nieuwe uitdaging aan: een fijne mix van poëzie, slam en rap. Naar aanleiding van de gedichtendag staan ze samen op het podium van CC de Meent. Een avond waarin 2 generaties, 2 werelden samenkomen rond een gemeenschappelijke liefde: het woord en poëzie.

Seckou Ouologuem, een Antwerpenaar van Malinese origine, won in 2009 een Kif Kif award en in 2010 was hij een van de finalisten op het Belgische Kampioenschap slam poetry. Chris Lomme raakte onder de indruk tijdens een toonmoment van GEN 2020, een groepering die meer diversiteit in het theater wil. Lomme: “Op dat moment wist ik niet wat slam poetry betekende, maar toen ‘t Arsenaal een samenwerking voorstelde, heb ik meteen toegezegd.”

Het contrast tussen beide artiesten lijkt misschien groot, maar is dat volgens Seckou niet: “We hebben allebei een liefde voor het woord, we brengen beiden entertainment met een boodschap.” Chris Lomme neemt in de voorstelling het meer klassieke werk voor haar rekening. Vrouwelijk werk ook. Ze brengt gedichten van de Zuid-Afrikaanse Antjie Krog die zich tegen de apartheid verzette, Ingrid Jonker die met haar gedicht ‘Die Kind’ de censuur in haar land bekritiseerde, en de Russin Anna Achmatova die haar man en zoon verloor onder de terreur van Stalin.

Seckou gaat, naast zijn eigen teksten, vooral gedichten van mannelijke dichters brengen en teksten van onder andere rapper Tupac. Hij leidt de toeschouwer binnen in de wondere wereld van slam poetry. Slam Poetry is een levendige dichtvorm tussen rap en poëzie en het begon in de Verenigde Staten als een wedstrijd tussen dichters om hun avonden levendiger te maken. Slam betekent letterlijk smijten, gooien. Seckou begon als 13-jarige in het Engels te rappen, maar schakelde acht jaar later over naar slam, in het Nederlands.

Chris Lomme en Seckou brengen hun beide werelden samen op donderdag 30 januari 2014 in CC de Meent. Tickets voor deze poëzie-avond kosten €15. (kortingen voor abonnees) Jongeren -21j en studenten -26j betalen slechts €10.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief