BEERSEL Huis van het kind nu ook officieel open

C21

BEERSEL Huis van het kind nu ook officieel open

Editiepajot_bart_devill___opening_huis_van_het_kind
ingezonden foto
 

In 2011 kreeg Stekelbees vzw(partnerorganisatie van Landelijke Kinderopvang vzw) een erkenning van Kind en Gezin voor de opstart van het nieuwe kinderdagverblijf ‘Stekelbees Beersel’, met plaats voor 47 kindjes van 0 tot 3 jaar. Al snel moest- mede door hoogspanningsleidingen in onmiddellijke omgeving -men op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Een plaatsje voor nieuwbouw werd gevonden in de A.Vaucampslaan in Huizingen. De aanvangsdatum van de werken was 22 februari 2013 en op 16 december werden de werken afgerond. De officiële opening vond plaats op 31 januari 2014.

Het nieuwe Huis van het kind is een houtskeletgebouw dat werd afgewerkt volgens hedendaagse normen. Voor de inrichting werd het meubilair zoals de kasten en de keuken en een deel van het sanitair gerecupereerd uit het gebouw aan de Guido Gezellestraat. Naar de beveiliging toe wordt er gewerkt met een badgesysteem zodat er controle is. Zowel voor het kinderdagverblijf als voor kind en preventie- ook in het gebouw aanwezig- is er een gemeenschappelijke toegang. Het kinderdagverblijf biedt ruimte voor 47 kinderen. Er is enerzijds het dienstengedeelte met een keuken, wasruimte, personeelsruimte en anderzijds een verblijfsruimte voor de kinderen. De 4 leefgroepen, met aansluitend de slaapruimte, zijn met elkaar verbonden via tussendeuren.
Stekelbees vzw zoekt nog altijd nieuwe medewerkers en kinderen. Voor meer info kan men nog steeds terecht bij de Helpdesk van Landelijke Kinderopvang regio Halle-Vilvoorde op 070/24.60.41.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief