Gemeente BEERSEL test elektrische lichte vrachtwagen uit

C21

Gemeente BEERSEL test elektrische lichte vrachtwagen uit

Editiepajot_neersel_aaaelektrische_wagen
Foto Bart Deville
 

Eindelijk per toeval kon Veerle Leroy (sp.a-Groen), schepen voor milieubeleid, afvalbeleid en energie, de hand leggen op een elektrische lichte vrachtwagen om deze te laten testen door de werkmannen van de technische dienst. Momenteel zijn ze er ook mee aan het proefdraaien.

De Goupil heet ideaal te zijn voor beheer en onderhoud van parken en dorpskernen. Het kleine vrachtwagentje neemt geen plaats in op de weg, kan heel langzaam rijden, maakt geen lawaai en stoot bovendien 0 CO2 uit. Het laadvermogen bedraagt 500 tot 850 kg. Schepen Veerle Leroy: “Ik werk samen met de technische dienst aan een plan voor verduurzaming van ons wagenpark. Zo zal er in de maand mei de eerste elektrische fiets aangekocht worden. We willen niet enkel het woon-werkverkeer verduurzamen, maar eveneens ons eigen wagenpark analyseren en verbeteren daar waar reeds goede alternatieven voor bestaan“.
Binnenkort zit schepen Veerle Leroy samen met de onderzoeksgroep Mobiliteit van de VUB om gezamenlijk een grondige en deskundige analyse te maken van het wagenpark van de gemeente Beersel om dan nadien een stappenplan voor verduurzaming te kunnen opstellen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2014
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief