‘De Geuzen van Oud Beersel’ organiseerden lentereceptie

C21

‘De Geuzen van Oud Beersel’ organiseerden lentereceptie

Editiepajot_beersel_oude_geuze
Foto Bart Devillé
 

Nadat Gert Christiaens eind 2005 de artisanale lambiekbrouwerij Oud Beersel van de ondergang had gered, kon hij een groep vrienden overtuigen een vzw op te starten met als hoofddoel lambiekbieren te promoten en een biermuseum op te starten. Sindsdien werden al duizenden bezoekers van binnen- en buitenland in de brouwerij ontvangen en regelmatig organiseert de vzw ‘De Geuzen van Oud Beersel’ geregeld activiteiten.

Zo werd 2013 afgesloten met meer dan 100 leden en bijna 3.000 bezoekers aan de brouwerij en het museum. De inkomsten van de brouwerijbezoeken worden geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het museum met als recente exponent de opening van de tonnenkuiszaal begin 2013 en binnenkort de nieuwe proeverijruimte ‘Winderickxzaal’ met een bar gemaakt uit duigen van houten vaten. Uiteraard is Gert Christiaens, eigenaar van brouwerij Oud Beersel in zijn nopjes met ‘De Geuzen van Oud Beersel’.
“Alleen kun je het niet allemaal bolwerken. Er is de markt van speciaalbieren die elk jaar blijft stijgen, je moet kunnen werken met een ‘deftig’ bedrijf en zorgen voor een continuïteit om een dagelijkse degelijke werking te garanderen. Ieder jaar is echt een uitdaging en dan is een steun zoals ‘De Geuzen van Beersel’ onontbeerlijk. “
Oud Beersel werkt 79% voor het binnenland en 21% voor het buitenland, al begint de USA nadrukkelijk op de deur te kloppen. Het wordt dan ook noodzakelijk nog voor meer ruimte te zorgen, zodat er in de toekomst nog heel wat nieuws zal te rapen vallen. Brouwerijbezoek is mogelijk elke eerste zaterdag van de maand om 11u. Op andere dagen ook mits reservatie visit@degeuzenvanoudbeersel.be , 0486/69.36.29(Werner Geeroms). De brouwerijwinkel is open elke zaterdag van 9u tot 14u. Info: www.degeuzenvanoudbeersel.be . Leden, vooral van Beersel zelf, zijn nog steeds welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief