Wie haalt het meeste zwerfvuil op HALLE of BEERSEL?

C21

Wie haalt het meeste zwerfvuil op HALLE of BEERSEL?

Editiepajot_halle_zwerfvuil
Foto Juno
 
Editiepajot_halle_afval_carnaval
Dit staat de mensen van Beersel te wachten indien ze verliezen. (Archief Felix Merckx)
 

De nationale campagne 'Let's do it in Belgium' wil de problematiek van zwerfvuil in de kijker zetten. Tal van steden en gemeenten nemen aan de deze campagne deel en zetten allerlei zwerfvuilacties op poten. Zo dagen Beersel en Halle elkaar uit om zoveel mogelijk zwerfvuil op te halen.

Ook Halle en Beersel gaan op zondag 23 maart samen de uitdaging aan met een heus duel om het hoogste percentage zwerfvuilvrije straten te realiseren. Met het opruimen van het zwerfvuil kan men vanaf nu beginnen en dat tot 23 maart.
Schepen Johan Servé (afvalbeleid), schepen Peggy Massien (milieu) van Halle en schepen Jo Vander Meylen (jeugd) en schepen Veerle Leroy (milieu) van Beersel geven alvast het goede voorbeeld en schreven zich in om hun straten op te ruimen.
De 2 schepenen van de verliezende gemeente zullen een ludieke tegenprestatie moeten leveren. Zij zullen namelijk de reinigingsploeg van de winnende gemeente bijstaan. Indien Halle wint mogen de 2 schepen van Beersel mee op dinsdagmorgen van carnaval vanaf 7 uur de tonnen huisvuil mee komen opruimen op de Grote Markt in Halle. Indien Beersel wint zullen de Halse schepenen mee het Winderickxplein mogen opruimen.
Halle en Beersel roepen daarom hun inwoners op om mee te helpen om het duel te winnen.
Voel jij je geroepen om mee de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan snel in via de website van de stad Halle (www.halle.be/zwerfvuilactie ) of de gemeente Beersel (www.beersel.be ).
De nodige opruimattributen zoals afvalzakken, grijpers, handschoenen, fluohesjes worden uiteraard voorzien.
Er is een digitale kaart beschikbaar waarop de ingeschreven straten zullen aangegeven worden. Hierdoor zal duidelijk in beeld gebracht worden wat het effect van het percentage opgeruimde straten is.
Neem een foto tijdens je zwerfvuilactie en maak kans op een heuse ballonvaart. Zend de foto naar milieu@halle.be of milieu@beersel.be . In iedere gemeente maak je kans op een ballonvaart voor twee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2014
Felix >Merckx
Juno en archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief