BEERSEL - Gouverneur schorst belastingen op vrachtvervoer en bewaarplaats motorvoertuigen

C21

BEERSEL - Gouverneur schorst belastingen op vrachtvervoer en bewaarplaats motorvoertuigen

Editiepajot_bart_devill_____beersel
foto Bart Devillé
 

Om de financiële put van de gemeente zo vlug en zo goed mogelijk te dempen werden in Beersel niet alleen tarieven en andere belastingreglementen ‘aangepast’, ook werden nieuwe belastingen in het leven geroepen.

Zo o.m. een nieuwe ‘Belasting op economische bedrijvigheid’ en een op ‘bewaarplaats voor motorvoertuigen’. Uiteraard viel deze niet in goede aarde bij de oppositie(Open Beersel, N-VA en UB), maar ook bij betrokken firma’s.
 
N-VA kondigde in de gemeenteraad bij herhaling aan dat zeker de door haar genoemde ‘pestbelastingen’ zouden worden geschorst. Ook Open-Beersel kantte zich tegen deze belasting. Beerselse ondernemingen dienden een klacht in bij de Vlaamse administratie Binnenlands Bestuur en Voka Halle-Vilvoorde lanceerde de schriftelijke protestactie tegen deze belasting.
 
Via een officieel schrijven werd nu dus gemeld dat bij besluit van Lodewijk De Witte, gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, de belasting op vrachtvervoer en deze op bewaarplaats voor motorvoertuigen, werd geschorst.
 
Het gemeentebestuur laat nu weten dat zij zich wensen te beraden over mogelijke verdere initiatieven en standpunten hierover. Nu kunnen zij daar nog geen uitspraak over doen. Een beslissing hieromtrent zal, gelet op de ter zake geldende termijnen, vermoedelijk worden voorgelegd aan de volgende gemeenteraad.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief