Vlaamse Bibliotheekweek geopend in BEERSEL

C21

Vlaamse Bibliotheekweek geopend in BEERSEL

Editiepajot_beersel_bib_foto_bart_devillé
 
Bibverwent2
Bibverwent3
 

Naar goede gewoonte wordt de Vlaamse Bibliotheekweek vanuit een bib zelf geopend. Dit jaar was het de beurt aan de bibliotheek van Beersel, winnaar van de Bib-verwentprijs van vorig jaar.

Tom Troch, gedeputeerde voor cultuur van de provincie Vlaams Brabant, burgemeester Hugo Casaer en schepen van cultuur van Beersel, Eddy Deknopper-Vlaams Minister Bert Anciaux liet het afweten-, gaven op een ludieke manier het startschot van de Vlaamse Bibliotheekweek. De provincies Vlaams Brabant, Oost-Vlaanderen en Antwerpen werken actief mee aan de hele bibliotheekweek en vullen dit jaar het tijdchequeboekje met interessante cheques aan.
Wie zaterdag 11 oktober de bibliotheek van Beersel bezocht, kon er die dag ook terecht voor de traditionele zaterdagse klussen: strijken, lichaamsverzorging, sporten, boodschappen doen… De taken werden deels voor de aanwezigen gedaan, zodat zij tijd wonnen om eindelijk eens de krant te lezen en samen met de kinderen een mooi verhaal uit te zoeken.
Het project waarmee Bibliotheek Beersel de Bib-verwentprijs won in 2007 was: CSI: hartstocht en misdaad in Beersel”.
Dit project werd opgebouwd n.a.v. een Witse-aflevering die in de bibliotheek werd opgenomen op 19 februari 2007. De aflevering heet “Blind vertrouwen” en wordt op 26 oktober op één uitgezonden. Het project omvatte een misdaadverhalenwedstrijd, een whodunitformulier en een misdaadverhalenparcours in de bibliotheek met plaatselijke misdaadauteurs Roger Schoemans en Patrick De Bruyn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief