BEERSEL - Eerste Lambiekfeest werd een succes

C21

BEERSEL - Eerste Lambiekfeest werd een succes

Editiepajout_beersel_lambiekfeesten_foto_devill__
Foto Bart Devillé
 

Omdat de gemeente Beersel het niet meer zag zitten om jaarlijks nog de Kasteelfeesten te organiseren en hier zowat telkens 35.000 euro voor op te hoesten, werd geopteerd om dit af te wisselen met een Lambiekfeest. Dus om de twee jaar een Lambiekfeest en om de twee jaar Kasteelfeesten.

En het mag worden gezegd, het eerste Lambiekfeest in en aan het bezoekerscentrum De Lambiek in deelgemeente Alsemberg, werd een succes; weliswaar niet groots, maar toch heel gezellig. En daar kwam het toch op aan, dus voor herhaling vatbaar.
Lokale verenigingen zorgden voor een waar breugelfestijn met o.m. boestering met pellepatat, ballekes met warme kriekjes en kramiek, boterhammen met plattekaas, hesp of kop, taarten en rijstpap. Regelmatig vonden er ook rondleidingen plaats in het bezoekerscentrum. De dorstigen konden absoluut niet klagen over het aanbod van lambiek, geuze, kriek en andere aanverwanten.
Ook de kinderen werden niet vergeten met o.m. een poppenkast, volksspelen, oude ambachten en huifkartochten. Feestelijk werd ook het afsluiten met een Folkbal opgeluisterd door Peut-être Demain en Emballage Kado.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief