BEERSEL - 20ste Kapellekeswandeling doet nu Kesterbeek aan

C21

BEERSEL - 20ste Kapellekeswandeling doet nu Kesterbeek aan

Editiepajot_beersel_kapellekes_foto_deville
Foto Bart Devillé
 

Voor de 20ste keer organiseert Landelijke Gilde samen met de parochieploeg Sint-Gurik Dworp op donderdag 15 mei 2014 hun jaarlijkse kapellekeswandeling of de kapelletjes van Dworp 20 jaar ononderbroken in de belangstelling.

De eerste jaren met wijlen pastoor Frans Van Haecke, daarna met Federatiepastoor Patrick Maervoet en sinds 2005 met Federatiepastoor Jos Houthuys. Gedurende een ganse generatie kwam men bijna langs alle kapelletjes van Dworp. Enkel een paar afgelegen kapelletjes die moeilijk in een wandeling in te passen zijn blijven nog over.
Eén van deze kapelletjes is de kapel van de Ast die trouwens zeer dringend aan restauratie toe was. Ter gelegenheid van deze kapellekeswandeling hebben enkele buurtbewoners o.l.v. René Derauw de huidige eigenares, Lieve Rampelbergh kunnen overtuigen van de noodzaak om dit ideologisch en cultureel-historisch erfgoed terug een verzekerde toekomst te geven. Lena Van Impe uit Ruisbroek herstelde de heiligenbeelden.
Om 19.00 uur stipt vertrekt de wandeling, rustig en vroom en houdt men halt aan elk kapelleke om er te bidden en te bezinnen met eigen teksten en liedjes onder leiding van het Dworps zangkoor. Van de stoeterij alias hoeve Padenborre (inrijden langs Leyburgstraat) gaat het via de veldweg naar de Jozef Hauwaertstraat en doet men alle kapelletjes van Kesterbeek en Ast aan om terug Padenborre te bereiken. Hier wacht ondertussen voor alle deelnemers het traditionele natje en droogje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief