BEERSEL - Infrastructuur werken rotstuin Provinciedomein Huizingen beëindigd

C21

BEERSEL - Infrastructuur werken rotstuin Provinciedomein Huizingen beëindigd

Editiepajot_bart_devill___rotstuin
foto Bart Devillé
 

Juist geteld één jaar geleden werd het project ‘Restauratie Rotstuin Huizingen’ voorgesteld. Vandaag is, vooral dank zij de voorbije zachte winter, de eerste fase, of de infrastructuurwerken, beëindigd. In een volgende fase wordt de nieuwe beplanting aangepakt.

Die eerste fase was o.m. de heraanleg van 895m wandelpaden in dolomiet en in flagstones, het volledig schoonmaken van de 330m lange ‘bergbeek’ en voorzien van een nieuwe pompinstallatie. Ook werden de bruggen hersteld en verschillende bomen en heesters gerooid. De infrastructuur van de tuin is grondig gerenoveerd. Ook minder-validen kunnen nu, dank zij een verbeterde en verbreedde ‘dienstweg’ genieten van de rotstuin. De tweede fase behelst dan de heraanplanting. Niet minder dan 150.000 nieuwe planten zullen op deskundige wijze worden in de grond gestoken. Een deel zal worden uitbesteed, maar het grootste gedeelte wordt aangeplant door het eigen personeel. Voor dit jaar worden dit alvast al 80 bomen en 3.500 struiken. Voor volgend jaar moet uiteraard alvast rekening gehouden worden met het plantseizoen.
 
Niet alleen in de rotstuin werd aardig wat werk verzet. De oevers van de kasteelvijver werden hersteld en het puin en afval in de vijver werd geruimd. En naar de toekomst toe… Begin juni worden de oevers afgeboord met waterplanten, nadien wordt er gras ingezaaid. Na het seizoen wordt een verbindingsweg van het dierenpark naar het zwembad heraangelegd. Tenslotte zal er ook uitgebreid werk worden gemaakt van een nieuwe domeiningang.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief