BEERSEL - Alfons Marcelis werd 100 jaar

C21

BEERSEL - Alfons Marcelis werd 100 jaar

Editiepajot_bart_devill___100_jarige
foto Bart Devillé
 

In het Woon- en Zorg Centrum Zennehart op de Pastoor Bolstraat in Alsemberg werd de 100 jarige Afons Marcelis gevierd in het bijzijn van familie, medebewoners en leden van het college van burgemeester en schepenen van Beersel.

Fons werd te Lembeek(Halle) geboren op 22 mei 1914. Na zijn afzwaaien in het leger mocht hij terug ‘binnen’ door het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Hij maakte deel uit van de 2de Grenadiers en om de Duitsers (pogen) tegen te houden deden zij de brug over het Albertkanaal springen. Slechts negen man van de compagnie , waaronder Fons, overleefden de slachting .
 
In 1948 trouwde Fons met Rosa Wilson uit Dworp. Samen kregen zij één zoon Albert en een kleindochter Valerie. Toen Albert twee jaar was, trokken zij naar het toenmalig Belgische Congo, waar Fons een transportfirma begon. In 1964 moesten zij dan vluchten en kwamen terug naar België. Een jaar later startten zij dan een garage op langs de Chaussée de Tubize in Wauthier-Braine. In 1973 nam Albert dan de garage over en ging Fons met pensioen. Op 96 jarige leeftijd kwam Fons dan naar WZC Zennehart, waar hij met de beste zorgen werd en wordt omringd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief