HALLE/ BEERSEL - Project zelfstandig wonen voor personen met een fysieke beperking in Halle officieel geopend

C21

HALLE/ BEERSEL - Project zelfstandig wonen voor personen met een fysieke beperking in Halle officieel geopend

Editiepajot_icarus_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_icarus_foto_felix_merckx
Editiepajot_halle_icarus_foto_felix_merckx__1_
 

Het project voor zelfstandig wonen voor personen met een fysieke handicap werd in Halle officieel geopend. Dit project is het resultaat van een vlotte en nauwe samenwerking tussen de vzw ADO Icarus, de sociale huisvestingsmaatschappij Zennevallei-Halle en het stadsbestuur van Halle.

In een dienst voor zelfstandig wonen kunnen personen met een ernstige fysieke handicap zelfstandig wonen en leven: ze beschikken over een aangepaste woning en specifieke hulpmiddelen. Vanuit een centraal gelegen ADL-centrum wordt de dienstverlening georganiseerd. 24 uur op 24 uur kunnen de bewoners beroep doen op assistentie bij de Activiteiten van het Dagelijks Leven (ADL-assistentie). Hierdoor kunnen zij een volwaardig en kwaliteitsvol leven leiden.
 
Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) verleende aan ADO Icarus een vergunning voor de uitbouw van een dienst voor zelfstandig wonen in de regio Halle/Beersel. Door een vlotte samenwerking tussen alle betrokken partners verhuisden de afgelopen week drie personen met een zware fysieke handicap naar een woning gelegen aan de Wielewaallaan 1A. Een klein appartement in hetzelfde gebouw wordt ingericht als ADLcentrum (kl foto). Dit is: de plaats waar de assistent van dienst wacht tot er een oproep binnenkomt en zich begeeft naar de betrokken bewoner. De bewoners kunnen met behulp van een oproepsysteem 24 uur op 24 uur het ganse jaar door assistentie oproepen.
 
De drie woningen werden aangepast in functie van de behoeften van de bewoners zoals het plaatsen van automatische deuropeners, aangepaste keuken en badkamer, het voorzien van brede deuropeningen, het voorzien van een hellend vlak en zo meer.
 
Deze opening is nog maar het eerste deel van het project. Zennevallei-Halle zal nog bijkomende ADL-woningen voorzien op de vroegere Suzy-site en in Beersel op de Artic site. In afwachting van de realisatie van dat deel van het project worden de toekomstige bewoners reeds in hun huidige thuissituatie ondersteund.
 
VERVOER- en KLUSJESDIENST
Personen met een handicap die gebruik maken van het ondersteuningsaanbod van ADO Icarus, kunnen ook een beroep doen op de dienst voor aangepast vervoer. De vervoersdienst beschikt over een aantal minibusjes die uitgerust zijn voor het vervoeren van personen met mobiliteitsproblemen.
 
Sinds 2006 heeft ADO Icarus ook een klusjesdienst. Die staat in voor het onderhoud en de werkzaamheden in en rond gebouwen die ADO Icarus gebruikt. Ook personen die gebruik maken van een ondersteuningsaanbod van ADO Icarus kunnen beroep doen op deze klusjesdienst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief