BEERSEL - Lambikstoempers organiseren 15de Bierweekend

C21

BEERSEL - Lambikstoempers organiseren 15de Bierweekend

Rinfo_lambiekstoempers
Foto Bart Devillé
 

Zaterdag 30 en zondag 31 augustus vindt in Bezoekerscentrum De Lambiek in de Beerselse deelgemeente Alsemberg het 15de Bierweekend plaats, georganiseerd door ‘De Lambikstoempers’, die zelf ook 15 jaar bestaan. Dit wordt gevierd zaterdag 30 augustus om 11 uur.

Zoals vorige jaren hebben ‘De Lambikstoempers’ dit Streekbierweekend(zaterdag 14u-24u en zondag 14u-20u) ruim aangepakt. Ze bieden de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren. Ook hebben ze getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen. Uiteraard een heel gamma lambikbieren, van het basisbrouwsel lambik over Oude Geuze en Oude Kriek tot fruitbieren. Deze bieren komen allen uit het Streekproducten Centrum te Halle. Een groot aantal uitzonderlijke bieren worden persoonlijk afgehaald bij de brouwers.
Aangezien dit de 15de editie is van het Streekbierweekend zetten de Lambikstoempers ook hun eigen bieren in de kijker. Aangezien groot succes bij de vorige edities, wordt opnieuw een ‘Lambooske’ gemaakt. Ook zal het ‘Lambooske 2013’ op fles kunnen geproefd worden. Voor de eerste maal zal ook de Cuvée Lambikstoemper op de afspraak zijn.
Behalve de bieren in de kijker, worden ze allemaal aangeboden voor 1,50 euro en geserveerd in de eigen ‘Lambikstoempers’-glazen van 15 cl. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren. De hongerige kan zich plaatselijk snacks aanschaffen van Geitjesweelde uit Gooik of een sandwich bij de stand van de gemeente Beersel. Verder is er nog een Biertombola en kunnen de kinderen deelnemen aan een kleurwedstrijd. De toegang tot het Bierweekend is gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief