BEERSEL - Afwerking watersilo nadert voltooiing

C21

BEERSEL - Afwerking watersilo nadert voltooiing

Editiepajot_bart_devill___watersilo
foto Bart Devillé
 

De drinkwaterbevoorrading van Beersel werd historisch aangelegd vanuit de deelgemeenten die elk een eigen infrastructuur opbouwden. Dit resulteerde uiteindelijk voor de fusiegemeente Beersel in een netwerk met twee torens en vier reservoirs

De installaties hadden een totale opslagcapaciteit van 3.525 m³ verspreid over 6 locaties. Van deze installaties was enkel het recente reservoir in de Sanatoriumstraat in zeer goede staat, de vijf andere installaties waren op een ouderdom gekomen dat een grondige renovatie noodzakelijk was om de leveringszekerheid en kwaliteit van de drinkwaterlevering te vrijwaren.
 
Er werd dan beslist drie reservoirs en één toren buiten dienst te stellen en de toren gelegen te Alsemberg te vervangen door een nieuwe ‘watersilo’ met een opslagcapaciteit van 2.500m³ zodat de totale opslag van 3.500m³ behouden bleef. De investering voor dergelijke aanpak ligt iets hoger maar de onderhouds- en exploitatiekosten liggen lager zodat dit op lange termijn een betere oplossing is.
 
De nieuwe watersilo is een combinatie van een watertoren en een opslagreservoir. De volledige gemeente Beersel kan hiermee bevoorraad worden op voldoende druk zonder dat hiervoor pompen noodzakelijk zijn. De watersilo steekt 31m boven het maaiveld uit. De ‘voelsprieten’ met de GSM antennes gaan nog enkele meters hoger. Voor de bouw werd 440 ton wapeningsstaal en 1.650m³ beton gebruikt. De afwerking en in dienst name is voorzien tegen eind september van dit jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief