BEERSEL - Nu ook “Centrum voor het Jonge Kind” afdeling Dworp

C21

BEERSEL - Nu ook “Centrum voor het Jonge Kind” afdeling Dworp

Centrum_voor_het_jonge_kind1
Centrum_voor_het_jonge_kind2
 

Het Centrum voor het Jonge Kind Afdeling Dworp is een feit. Het CKG of Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning biedt een integrale begeleiding aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit Centrum voor het Jonge Kind afdeling Dworp is gevestigd op de Vroenenbosstraat 14 te 1653 Dworp. Openingstijden: permanent telefonisch bereikbaar: 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur.

Waar voor kun je nu terecht bij het Centrum voor het Jonge Kind?..... Er zijn uiteraard de vragen van de ouders en anderzijds is er het aanbod van het “Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning(CKG). Gedeputeerde Monique Swinnen: “In Vlaams-Brabant worden elk jaar 11.000 kinderen geboren. Jonge ouders die dit goed willen doen, maar onzeker zijn: niet geleerd uit groot nest-veel druk van buitenaf- weinig draagkracht hebben. Kinderen hebben recht op een goede thuis. Ouders bieden zekerheid dat de basisbehoeften vervuld zijn: eten-warmte-gezelligheid-kans om te groeien-veiligheid- ….Niet alle kinderen krijgen dat: de ergste gevallen komen op TV: verwaarlozing- soms ook met de dood tot gevolg. Erger is wat onzichtbaar blijft door onwetendheid of schaamte. Gelukkig wordt er sneller hulp gezocht bij opvoedingsvragen. Maar ook bij zorgvragen, in crisissituaties.”
De begeleiding aan huis is kosteloos. Voor de dag- en nachtopvang wordt een bijdrage gevraagd naargelang het inkomen.Het Centrum voor het Jonge Kind biedt integrale begeleiding aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Met de residentiële setting te Dworp vervolledigt het ‘Centrum voor het Jonge Kind’ haar aanbod in de regio Halle op het terrein van (preventieve) opvoedingsondersteuning. Er is plaats voor vijf kindjes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief