Brusselse kinderen leven drie dagen als indianen in BEERSEL

C21

Brusselse kinderen leven drie dagen als indianen in BEERSEL

Editiepajot_bart_devill___indianenkamp
foto Bart Devillé
 

Al voor de derde maal brachten kinderen van de Vrije Basisschool van de Horzelstraat in Ukkel drie dagen door in Jeugdverblijf Hanenbos, verblijfs- en vormingscentrum, in de Beerselse deelgemeente Dworp. Mede dank zij het prachtig nazomer weertje werd het een onvergetelijke gebeurtenis.

De kinderen kwamen aan woensdag 1 oktober om 9u en werden door ouders en/of grootouders terug afgehaald vrijdag 3 oktober om 14u30. Thema van dit kamp was ‘Leven als indianen’ en van ’s morgens tot ’s avonds konden de kinderen zich, begeleid door drie juffen-stamhoofden, uitleven in een prachtige omgeving.
 
Immers Hanenbos grenst aan een 15ha groot natuurgebied en is daarom een prima uitvalsbasis voor natuur- en milieueducatie. Zo konden de kinderen deelnemen aan een fotozoektocht in Domein Hanenbos, op stap met Vlerulla de vleermuis, onder begeleiding van een gids, een tipi/totempaal opbouwen, een zintuigentocht, een vuurpot uit klei maken en nog veel meer.
 
De meesten vonden het dan ook spijtig dat hun ouders hen vrijdagnamiddag al kwamen halen. Ze haastten zich dan ook om nog vlug de tent in het bos op te stellen en nog te genieten van de laatste mooie momenten in Hanenbos.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief