Bierpraline nieuwste BEERSELse streekproduct

C21

Bierpraline nieuwste BEERSELse streekproduct

Editiepajot_bart_devill___bierpraline
foto Bart Devillé
 

Vandaag werd Beersel de 29ste Vlaams-Brabantse Fairtrade Gemeente. Hiermee voldoet de provincie Vlaams-Brabant meteen aan alle criteria om Fairtrade Provincie te worden. Deze dubbelslag werd/wordt gevierd met de voorstelling van een nieuw streekproduct, een bierpraline, en de titeluitreiking in het kasteel van Huizingen.

De nieuwe bierpraline werd voorgesteld in de brouwerij Oud-Beersel, in aanwezigheid van o.m. gedeputeerde Tie Roefs(Groen) en Beersels schepen voor ontwikkelingssamenwerking Veerle Leroy(Groen). Als plaats werd niet ‘zomaar’ Oud-Beersel gekozen omdat de bierpraline gemaakt werd in samenwerking met chocolatier Valentino en brouwerij Oud Beersel.
 
Schepen Veerle Leroy: “Eerst trokken wij op zoek naar een chocolatier, nadien naar een brouwer. Bij Valentino waren wij onmiddellijk aan het goede adres, daar deze niet alleen heel wat ervaring hebben, maar ook voor kwaliteit zorgen. Voor het andere ingrediënt van onze praline bezochten wij verscheidene brouwerijen en Oud-Beersel was onmiddellijk geïnteresseerd met haar Oude kriek, maar de bierpraline moest kwaliteit zijn en dat is zij ook geworden.”
 
Tie Roefs: “Noord en Zuid zijn hier duidelijk verzoend in iets lekkers. De koppeling van producten uit het Zuiden met deze uit het Noorden, o.m. onze streekproducten, daar moet men meer naar toe gaan. “ De pralina zal al verkrijgbaar zijn bij Streekproductencentrum Halle, Oxfam Wereldwinkel Beersel, De Lambiek, Brouwerij Oud Beersel en lokale handelaars.
 
De Beerselse bierpraline wordt officieel gelanceerd vrijdag 10 oktober om 20u in Bezoekerscentrum De Lambiek Gemeenveldstraat 1 te 1652 Alsemberg. Op het programma: Waarom Fair Trade? En nadien interactieve proeverij onder begeleiding van bierkenner Luc De Raedemaeker en Valentino Chocolatier. Toegang en proeverij zijn gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief