BEERSEL - Koen Van Kerckhoven eerste zege van het seizoen.

BEERSEL - Koen Van Kerckhoven eerste zege van het seizoen.

Wvz_2008-11-02_4
 
Wvz_2008-11-02_1
Wvz_2008-11-02_2
Wvz_2008-11-02_3

Het kasteel van Beersel was zondag 2 november het strijdtoneel voor de derde manche van het veldritseizoen van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be).  

 En het werd een echte veldslag voor de 42 deelnemers die aan de start stonden. Veldritorganisator-icoon Jos Vogeleer , die gedurende een tiental jaar de veldritten in de Zennevallei organiseerde, was vandaag ook aanwezig als aandachtig toeschouwer en heeft meegeholpen aan de opbouw van een afmattend parcours. Afmattend, enerzijds doordat er heel wat geklommen moest worden op moeilijk bereidbare wegen en ook omdat er weinig recuperatiemogelijkheden waren en natuurlijk ook omdat er van bij de start direct een hoog tempo opgelegd werd.

Ook vandaag stonden er weer een tiental nieuwe deelnemers aan de start, wat er op wijst dat het recept “sportieve recreatieve en vriendschappelijke veldritten” gesmaakt wordt door de talrijke deelnemers.

Aan de start vandaag, na 2 weken afwezigheid; Koen van Kerckhoven. De regerend Belgisch kampioen in de categorie A was dus terug van de partij en dat had de concurrentie direct door. Ondanks een iets mindere start van Koen, nam hij in ronde twee toch zijn plaats in de kopgroep in. Een kopgroep die op dat moment aangevoerd werd door Michael Naessens, Dave Van Campenhout en Philip Keuleers. Pechvogel van dienst was Clement Pinget, die na een superstart, bij de eerste beklimming te maken kreeg met een defecte ketting.

Man van de wedstrijd was dus Koen Van Kerchoven, die in de derde laatste ronde zijn beslissende demarrage plaatste en al gauw een voorsprong van een tweehonderdtal meter zou uitbouwen op de eerste achtervolger; Michael Naessens. Het leiderstrio was dus helemaal versnipperd, want ook Naessens had afstand genomen van de nummer drie in de wedstrijd: Dave Van Campenhout. Achter deze drie werd er in de laatste ronden nog heel wat positiewissels doorgevoerd in een achterliggend peloton, met hierin o.a. Geert Wauters, Philip Keuleers, Stephaan Wijns en Rudy Berwart.

Koen Van Kerckhoven behaalde vandaag dus zijn eerste zege van het seizoen. Tweede werd Michael Naessens, voor Dave Van Campenhout en Jef Smismans. Rudy Berwart en Eric Laforge werden respectievelijk vijfde en zesde.

In de categorie A ging de zege naar Koen Van Kerckhoven, voor Dave Van Campenhout en Jef Smismans.

Michael Naessens zegevierde in de categorie B, voor Geert Wauters en Stephaan Wijns.

In de categorie C was de zege voor Rudy Berwart, voor Eric Laforge en Luc Van Campenhout.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

Volgende week afspraak in Dworp.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2008
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Hugo Devillé | 09 feb 2021
Hugo Devillé | 08 feb 2021

archief