BEERSEL - Jakke ‘Badveeg’ plotseling overleden

C21

BEERSEL - Jakke ‘Badveeg’ plotseling overleden

Editiepajot_bart_devill___badveeg
foto Bart Devillé
 

Woensdagmorgen 26 november werd Jakke(Wets) overleden in zijn bed gevonden. In de Beerselse deelgemeente Alsemberg is hij beter bekend als ‘Badveeg’, een kleurrijke figuur.

Jakke(84) woonde al jaren alleen aan de kegelbaan, op de hoek van de Elsemheidelaan en de J.B.Woutersstraat, in het meest ‘zonnige’ huis van de gemeente. De voorgevel van zijn huisje is immers versierd met meer dan 100 zonnen, door buren en vrienden meegebracht van hun vakanties.
 
Twee buren van hem, Els Huyge en André Mievis hadden ook een sleutel van zijn voordeur, ‘voor als er iets was’. Woensdagmorgen geraakten zij er niet in en omdat ze ongerust waren belden zij de politie, ook al omdat de sleutel aan de binnenkant in het sleutelgat stak.
 
De politie van Beersel sloeg een raam in en ze vonden Jakke overleden in zijn bed. Ook de brandweer en ziekenwagen kwamen ter plaats, maar niets kon meer baten. Mogelijk is CO vergiftiging de oorzaak.
 
Jakke, een kleurrijke figuur, zowat de mascotte van de wijk, werd in 2010 nog door de buren en het toenmalige gemeentebestuur gevierd voor zijn 80 jaar en tevens werd hem een oorkonde van ‘ ere-wijkmeester van de Elsemheide’ overhandigd. De Brassband Alsemberg zorgde zelfs voor een serenade. Voor de eerste en enige keer in zijn leven stond Jakke met de mond vol tanden. Naar eigen zeggen werd hij ‘droog gepakt’. Zijn bijnaam ‘badveeg’ kreeg hij na dat een vriend uit Halle, die hem steeds ‘een veeg’ noemde, een uithangbord voor Jakke  zijn huis zou maken ‘Ba de veeg’. Toen hij echter bemerkte dat hij er niet zou komen met zijn tekst, makte hij er maar ‘Badveeg’ van.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief