BEERSEL AMC Dworp helpt bij aanplanting CO2 bos.

C21

BEERSEL AMC Dworp helpt bij aanplanting CO2 bos.

Editiepajot_bart_devill___bos_amc
foto Bart Devillé
 

 

Reeds voor de derde maal wordt er door de vereniging ‘Red de Motorcross’ een bos aangeplant. Ditmaal was de locatie het domein Puyenbroek in Wachtebeke.
Deze bossen worden aangelegd door mensen uit de motorcrosswereld ter compensatie van de CO2 die tijdens de crossen wordt uit gestoten. Ditmaal werden niet minder dan 6000 eiken geplant door een honderdtal vrijwilligers. De AMC Dworp hielp mee met een delegatie van 10 mensen.
Na de plantactie twee jaar geleden werd een check van 7500 € overhandigd aan minister Muyters ter gelegenheid van de live uitzending van ‘De Zevende Dag’ van op de cross op de Kesterheide.
Twee bestuursleden van de club, Guy Dick en Stefano Bruylandt zijn de stuwende krachten achter dit initiatief. Stefan Everts, Joël Smets en Eric Geboers doen dan meer dienst als uithangbord en kunnen wel sommige deuren openen. Ze zijn er wel niet in geslaagd om ministers Muyters (sport) of/en minister Schauvliege (milieu) ter plaatse te krijgen. Wie wel kwam opdagen was parlementslid en burgemeester van Gooik Michel Doomst(CD&V).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief