BEERSEL Guy en Myriam van ’t Gravenhof terug naar West-Vlaanderen

C21

BEERSEL Guy en Myriam van ’t Gravenhof terug naar West-Vlaanderen

Editiepajot_bart_devill___guy_en_miriam
foto Bart Devillé
 

In Dworp en omgeving moet je niet vragen naar Guy Marisse en Myriam D’hespeel, maar wanneer je het hebt over Guy en Myriam van ’t Gravenhof, die kent zowat iedereen en men gaat je vlug de weg tonen naar kasteel Gravenhof in Dworp.

 

Maar dit hoofdstuk wordt weldra afgesloten. Niet, dat men het kasteel Gravenhof gaat afbreken, maar wel dat Guy en Myriam naar hun roots terug keren. Guy gaat met pensioen en Myriam gaat nog wat werken op het hoofdkantoor van Marc Van Wonterghem in Kuurne. Officieel eindigt dit Dworps hoofdstuk voor hen op 1 januari 2015.

 

Het was 1988 toen West-Vlaming Marc Van Wonterghem dit kasteel met omgeving kocht van Vlaams Brabander Piet Demol. En toen hij aan zijn aannemer vroeg of deze geen mogelijke kandidaat kende om het Gravenhof in handen te nemen, belandden ze uiteindelijk bij Guy en Myriam. Guy, met al 13 jaar dienst in het Broel Hotel in Kortrijk, was er aanvankelijk niet voor te vinden, maar Myriam haalde hem uiteindelijk over de streep.

 

En je mag het zo stellen, Marc Van Wonterghem realiseerde hier een top-transfert. Guy en Myriam zorgden er voor dat het Gravenhof de dag van vandaag bekend is in gans België en het buitenland. Je kan er terecht in 26 kamers met alles er op en er aan. Ook de ligging is uniek op een boogscheut van Brussel en Zaventem.

 

Uiteraard maakten Guy en Myriam hier heel wat mee, zowel op positief als negatief vlak…. “Zo was Ben Weyts, vandaag minister, hier aan de slag als kelner. Hij wilde wat bij verdienen om zijn studies te kunnen betalen. Wij leerden hem kennen als een betrouwbaar persoon en harde werker. Ook vonden hier huwelijken plaats van bekende personen en doortochten van voetbalploegen als Genk, Standard en de Rode Duivels. Minder aangenaam was dan weer een overval onder bedreiging van een wapen."

 

Guy en Myriam keren dan terug naar West-Vlaanderen, in Kortrijk: “Niet zo verbazingwekkend. Onze familie woont daar nog, maar een en ander wil niet zeggen dat wij hier nooit meer binnen springen. Integendeel!"

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief