BEERSEL Laatste voorleessessie van project Boekenbende vond plaats in de bib

C21

BEERSEL Laatste voorleessessie van project Boekenbende vond plaats in de bib

Editiepajot_bart_devill___voorlees
foto Bart Devillé
 

De ware uitdaging voor een bibliotheek bestaat erin om buiten haar muren te treden en ook moeilijk bereikbare doelgroepen te bereiken: anderstaligen, maar ook sociaal kwetsbaren en kinderen met verminderde leerkansen. Tijd voor een nieuwe aanpak!

Bib Beersel sloeg de handen in elkaar met de Integratiedienst van de gemeente Beersel, het plaatselijke OCMW, de lokale scholen en De Horizon, een vzw die een ruime ervaring heeft met de organisatie van taalstimulerende en leesbevorderende projecten.
 
Het nieuwe project ‘Boekenbende Beersel’ liet vrijwilligers bij een 15-tal kinderen thuis voorlezen in de periode november-december 2014. Een en ander omdat op die manier de Nederlandse taalontwikkeling en het leesplezier van de kinderen spelenderwijs vooruit wordt geholpen.
 
Dit project werd nu in de bib zelf afgesloten. Deze slotactiviteit had als doel om na de taal- en (voor)leesstimulatie thuis ook het bibbezoek te bevorderen. De kinderen en hun ouders konden hier, in gezelschap van organisatoren en vrijwilligers, kennismaken met een schat aan leesmaterialen.
 
Ook de laatste voorleessessie vond in de bib plaats, waarna de deelnemers konden napraten bij een hapje en een drankje. De kinderen kregen niet alleen een leesboekje cadeau, ze mochten ook plechtig hun ‘deelnemersdiploma’in ontvangst nemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief