BEERSEL Sint-Victor Alsemberg neemt deel aan Vlaamse Week tegen Pesten

C21

BEERSEL Sint-Victor Alsemberg neemt deel aan Vlaamse Week tegen Pesten

Editiepajot_bart_devill___week_tegen_pesten
foto Bart Devillé
 

De Vlaamse Week tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie. Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties. In de week gaat extra aandacht naar allerlei waardevolle initiatieven om pesten en cybertesten te helpen bestrijden en voorkomen.

Ook Sint-Victor Alsemberg springt mee op de anti-pest kar .Vandaag werd aan de leerlingen gevraagd om zich in het ‘rood’ te kleden(of rode tinten). En het mag worden gezegd, rood was voor eenmaal de overheersende kleur in het Sint-Victorinstituut.
 
Om 12u30 verzamelden alle leerlingen op de speelplaats en stelden zich op in een groot hart. Het thema is immers ‘een warm hart voor iedereen’. In de loop van de voormiddag ontvingen alle leerlingen ook nog een ‘no-hate button’, die ze dragen als teken tegen het pesten.
 
Ook was er nog de mogelijkheid om soep te kopen(1 euro) of een gezellig, warm moment samen .Tijdens de week tegen pesten wordt deze problematiek ook nog in verschillende lessen behandeld. Een Werkgroep Pestbeleid zorgt voor de nodige begeleiding.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief