BEERSEL ‘Van Kanker naar Kracht’ blijft belangrijk voor Jenny Dops

C21

BEERSEL ‘Van Kanker naar Kracht’ blijft belangrijk voor Jenny Dops

Editiepajot_bart_devill___jenny_dops
foto Bart Devillé
 

In 2009 kreeg kiné Jenny Dops uit Dworp, sportief en steeds actief, te horen dat ze af te rekenen kreeg met een agressieve kanker. Door de behandeling geraakte zij zowel fysiek als mentaal totaal verzwakt. Gelukkig voor haar sloeg de behandeling uiteindelijk aan…..

Vijf jaar later, na keihard werken van vallen en opstaan, voelde zij zich heel wat beter en zette zij mee haar schouders onder het project ‘Van Kanker naar Kracht’ van Monte Perdido. Als ex-kanker patiënte nam zij deel aan de tocht van tien dagen in de Spaanse Pyreneeën met allemaal lotgenoten en zij bracht hem ook tot een goed einde.
 
Dit jaar in september vindt deze tocht opnieuw plaats. Deze staat open voor volwassenen(vanaf 17 jaar) die zelf kanker hebben gehad .De tiendaagse bestaat uit verschillende activiteiten, met mogelijk een beklimming naar de top van de Monte Perdido.
 
Jenny Dops is terug van de partij, maar wel als kiné – haar job die ze inmiddels terug opnam-. Om medische redenen haakten al drie deelnemers af. Jenny zou het erg vinden zo deze tocht ingevolge te weinig deelnemers dit jaar niet zou kunnen plaatsvinden: “Ik heb het zelf ondervonden hoe belangrijk dit allemaal is. Medisch ben je wel genezen, maar ook het mentale mag niet onderschat worden. En daar voor is deze trektocht van oneindig veel belang. “
 
Normaal moet je niet extra sportief geweest zijn om de tocht tot een goed einde te brengen. Wel krijg je een programma mee om je toch wat voor te bereiden. Mensen die alsnog willen mee doen kunnen zich melden via www.monteperdido.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief