64 nieuwe woningen in ‘Laekenweide’ in Lot (BEERSEL).

C21

64 nieuwe woningen in ‘Laekenweide’ in Lot (BEERSEL).

Editiepajot_beersel_laekenweide_1
Ingezonden foto
 
Editiepajot_beersel_laekenweide_2
Foto Felix Merckx
 

Woonpunt Zennevallei gaat 64 woongelegenheden bouwen in ‘Laekeweide’ in de Beerselse deelgemeente Lot. Dit nieuwbouwproject voorziet in een mix van woontypes en doelgroepen. Er komen ook ADL-woningen voor personen met een beperking.

Ten eerste voorziet Woonpunt Zennevallei grondgebonden woningen gericht op gezinnen met een middeninkomen waar een voorrang geldt voor wie een binding heeft met Beersel. Dit kan dankzij financiering vanuit het Autonoom Provinciebedrijf Vlabinvest. Daarnaast wordt een deel van het project opgevat als bescheiden woonaanbod, dat ook gericht is op middeninkomens. Ten derde zijn er naast een aantal sociale appartementen, waarvoor dezelfde voorrang voor kandidaat-huurders uit Beersel geldt, ook 12 appartementen specifiek voorzien voor huurders met een fysieke beperking.
Deze huurders worden ondersteund door welzijnspartners vzw Ado Icarus. Deze ondersteuning gebeurt vanuit een ADL-centrale die ook door Woonpunt Zennevallei zal gebouwd worden. (Activiteiten Dagelijks Leven)
De burgemeester van Beersel, Hugo Vandaele, is erg opgetogen met dit bouwproject. “ In het woonbeleid dat ons opgelegd wordt door de Vlaamse Regering zijn we verplicht 5% sociale woningen te hebben in Beersel en dat hebben we niet. We zijn met verschillende projecten bezig in de gemeente om de 5% te halen”
Binnen de geplande woningen zijn er ook 12 ADL woningen, woningen aangepast aan mensen die minder valide zijn alsook een ADL centrale die dag en nacht bemand is voor mensen die hulp nodig hebben.
Er wordt gewerkt in 2 fasen en dit volgens de noodwendigheden van de markt. Mensen uit de gemeente krijgen voorrang om te huren en eventueel later te kopen. Een 22 tal appartementen kunnen gehuurd worden en 28 woningen kunnen gekocht worden. In een eerste fase kan alles gehuurd worden . Daarna voorziet men om op termijn de woning die men huurt te kunnen kopen.
De grond waarop alles komt is al sinds de jaren 70 in eigendom van Woonpunt Zennevallei. Men hoopt volgend jaar te kunnen beginnen met de werken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden en Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief