BEERSEL - Bomvolle CC De Meent ontving Axelle Red ‘ Acoustic ‘ op tournee

C21

BEERSEL - Bomvolle CC De Meent ontving Axelle Red ‘ Acoustic ‘ op tournee

Editiepajot_beersel_red_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_beersel_red_2_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleert
 

Begin 2015 verscheen Axelle Red ‘ Acoustic ‘ het nieuwe album van Axelle Red, en vanaf februari 2015 gaat de gelijknamige tournee doorheen België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en nog wat exotische landen van start .

‘ Acoustic ‘ is het eerste akoestische album van Axelle waarin ze zonder toeters en bellen terugblikt op haar eigen hits.
Samen met haar band, Dominique Vantomme ( Piano, gitaar ) Wigbert Van Lierde ( gitaar ) Yves Fernandes Solino ( trompet ) en Stefy Rika ( backing vocals, tamboerijn ) bracht zij in De Meent wat haar muziek zo uniek maakt, haar hits gebracht in een andere dynamiek.
Wie aanwezig was kon kennis maken met haar indrukwekkende oeuvre .
Albumtracks die eigenlijk singles moesten zijn, zoals ‘Romantique à mort ‘ of ‘Jure’ ,in acoustic werden deze songs tot hun essentie herleid.
En het valt meteen op welke straffe songschrijver Axelle Red is . Dat Axelle Red niet alleen een straffe songschrijver en zangeres is, werd duidelijk op het podium toen zij ook zelf achter de piano ging plaats nemen voor nummers als ‘ Je T’attends ‘ en ‘ Mon Cafe ‘ . Op gitaar bracht ze la claque, amour profond, sensualite, en la liberte c’est quoi, een nummer dat zij opdraagt aan de wereldschokkende gebeurtenis van januari 2015 in Parijs .
Maar ook in het nummer ‘presidente ‘ neemt zij het op voor de rechten van de vrouw in de wereld .Daarna volgde heel wat nieuwe nummers, maar ook haar oudere liedjes in een nieuw jasje konden de volle zaal bekoren, van soul-pop, French-soul tot folkrock,

Haar tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en haar altruïstische inzet voor een betere wereld maken Axelle Red zo uniek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief