BEERSEL/ SINT-GENESIUS-RODE - Lionsclub organiseert Twintigste Kerstmarkt

BEERSEL/ SINT-GENESIUS-RODE - Lionsclub organiseert Twintigste Kerstmarkt

Editiepajot_beersel_sint-genesius-rode_lions_foto_mija_de_greef
 
Editiepajot_beersel_sint-genesius-rode_lions_foto_mija_de_greef__2_
 

Zaterdag 13 en zondag 14 december organiseert de Lionsclub ‘Tussen Zenne en Zoniën’ een kersthappening in CC De Meent. 

Wat 20 jaar geleden begon als een kleinschalige kerstmarkt groeide de voorbije decennia uit tot een grootse happening met kerststanden, animatie, eet- en drankgelegenheid alsook optredens van lokale koren en dansgroepen. De opbrengst van de kersthappening wordt door de Lionsclub aangewend om lokale, nationale en grensoverschrijdende projecten te steunen. Zo staat dit jaar, net als vorig jaar in het teken van het Senegalese waterputproject Baobab opgestart door een van de clubleden.

Bezoekers komen met belangstelling kijken naar wat de talrijke kerststanden te bieden hebben aan cadeautjes voor familie, decoratie- en diverse ambachtelijke artikelen of kunstvoorwerpen. ,,Daarnaast is onze kersthappening ook een soort breder sociaal evenement’’, weet voorzitter Jean-Paul Glorieux. ,,Mensen komen even verpozen bij een glas bier of wijn en een stukje taart. Of ze komen luisteren naar een seniorenkoor of kijken naar de dansgroepen. Sinds vorig jaar organiseren we op zondag ook een brunch die meteen het hoogtepunt van onze kersthappening werd. Ons voordeel is ook dat het weer geen spelbreker kan zijn, alles gebeurt immers binnen.’’

Steeds op zoek gaand naar vernieuwing en zich aanpassend aan de verwachtingen van de bezoekers gooien de organisatoren de hele inplanting dit keer door elkaar. Zo zijn de optredens nu gepland op het grote zaalpodium en staan de kerststanden verspreid over zaal en foyer.

Op zaterdag staan het seniorenkoor van de Groene Linde en het kinderkoor van de Springveer geprogrammeerd.  De dansliefhebbers komen aan hun trekken met een optreden van K-cre@tion dance om 18 u. Op zondag treden het Kinderballet Ballerino en The Jump Junkies op.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2008
Mija De Greef
Mija De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief