BEERSEL - Jakke ‘Badveeg’ heeft zijn monument

C21

BEERSEL - Jakke ‘Badveeg’ heeft zijn monument

Editiepajot_bart_devill___badveeg1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___badveeg2
"Jakke" / foto Bart Devillé
 

Het eerste weekend van juni was het verzamelen geblazen op de Elsemheide ter gelegenheid van het 32ste Kegelfeest. Wie voor de eerste maal ontbrak op dit jaarlijks evenement was Jakke Wets, in de buurt en in Beersel beter bekend als ‘BADVEEG’,  die eind november 2014 overleed.

Jakke(84) woonde al jaren alleen aan de kegelbaan in open lucht, op de hoek van de Elsemheidelaan en de J.B.Woutersstraat, in het meest ‘zonnige’ huis van de gemeente. De voorgevel van zijn huisje was immers versierd met meer dan 100 zonnen, duur buren en vrienden meegebracht van hun vakanties. Jakke, die op zijn 80ste verjaardag nog een oorkonde van ‘ere-wijkmeester van de Elsemheide’kreeg, was niet de hardste werker in de voorbereidingen van en op de Kegelfeesten, maar het kon niet zonder hem. Met Jakke er bij was de ambiance verzekerd door zijn kleurrijke taal doorspekt met allerhande krachttermen en ‘schilderachtige ‘ uitdrukkingen. Hij was als het ware het bindmiddel van de wijk. Om toch aan Jakke te blijven denken namen de mensen van de wijk en de kegelfeesten het initiatief om hem te herdenken met een ‘monument voor de Jakke’. Zo zal hij mèt zijn zonnetjes blijvend een plaats hebben.

Het monument van Jakke zag het levenslicht in de garage van André Mievis en Jeanine Vanzeebroeck, het wordt blijvend geplaats naast de kegelbaan. Bij de plechtige onthulling werd het woord gevoerd door burgemeester Hugo Vandaele, Schepen Eddy Deknopper, Oud-burgemeester Hugo Casaer en buurtbewoonster Jeanine Vanzeebroeck.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief