Jonge BEERSELse lezers worden in de bloemetjes gezet

C21

Jonge BEERSELse lezers worden in de bloemetjes gezet

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De kinderen van de Gemeentelijke Basisschool van Lot
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Ook alle begeleiders kregen een boek cadeau
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Theather 'De Reisrus'
 

Het schooljaar 2014-2015 was een belangrijk jaar op het vlak van taalstimulering in Beersel. Er was nood aan extra begeleiding en daarom sloegen de gemeente Beersel, de Beerselse scholen en de Horizon vzw de handen in elkaar. Maar liefst 5 nieuwe initiatieven zagen dit schooljaar het levenslicht.

Vanaf dit schooljaar hebben zowel de Sint-Victor Basisschool te Alsemberg als de Gemeentelijke Basisscholen van Lot en Huizingen een ‘Huiswerkbegeleiding’ en ‘Leren Lezen’ project. Op basis van objectieve criteria selecteren ze de kindjes die het meest nood hebben aan een duwtje in de rug: De allerjongsten lezen, samen met hun begeleidster, 2 maal per week boeken. Ze leren letterlijk lezen. De iets ouderen leren in de huiswerkbegeleiding hoe ze zelfstandig hun huiswerk moeten maken en de inspanningen lonen. 

Om de kinderen en de begeleiders te belonen voor hun inzet, werden ze maandag na school in de 'boeken' gezet. Ze werden ontvangen in het Bezoekerscentrum de Lambiek door Schepen Sonja Bosmans met een drankje en chips. Ze ontvingen hun diploma, een leuk boek en als kers op de taart kregen ze bezoek van ‘De Reisrus’, een avonturier met zin voor humor. Andrej Bonski en zijn kompaan Lennert, brachten een muzikaal en beeldend verslag van hun verre reizen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief