De gemeente BEERSEL wil zijn klimaatactieplan realistisch en concreet maken

C21

De gemeente BEERSEL wil zijn klimaatactieplan realistisch en concreet maken

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Na de klimaatshow, klimaatontbijt, klimaatquiz, klimaatlunch, klimaattournee,… vond dinsdag de voorlaatste ronde plaats met een klimaatdialoog voor de gemeenteraadsleden. Een dialoog die tot doel had input te geven voor een breed gedragen klimaatactieplan voor Beersel.

Beersel heeft samen met 58 Vlaams-Brabantse gemeenten het burgemeester convenant getekend. Dit wil zeggen dat Beersel zich engageert om tegen 2020 20% CO2 op ons grondgebied te minderen, 20% in te zetten op alternatieve energie en 20% MINDER energie te verbruiken. Schepen Veerle Leroy (oa. bevoegd voor milieu- en energiebeleid) heeft  er zelf nog een 4de doelstelling aan toegevoegd en wil ook 20% gedragsverandering bij de Beerselse bevolking realiseren. Beersel moet in het najaar een gedreven en breed gedragen klimaatactieplan op de tafel van de EU leggen.

Dinsdag vond de klimaatdialoog voor gemeenteraadsleden plaats. Het werd een boeiende avond waarbij heel wat interessante invalshoeken, maar ook valkuilen en moeilijkheden werden besproken. De oogst van alle participatiemomenten met verschillende groepen en individuen van Beersel zal het klimaatactieplan realistisch en concreet maken.

Schepen Veerle Leroy: “We moeten de lat hoog leggen. Ik ben ervan overtuigd dat we op lokaal niveau heel veel kunnen doen. De technologie is er klaar voor. Dat merkte ik ook maandag tijdens de klimaatlunch met de Beerselse bedrijven en ondernemers. Ik ben oprecht gelukkig te horen en zien dat er beweging komt. We zullen de koplopers van Beersel in de schijnwerpers plaatsen zodat iedereen kan ervaren dat gedragsverandering de kwaliteit van ons leven niet aantast. Wel integendeel heel wat voordelen heeft in onze portemonnee en bovenal een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen garandeert.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief