BEERSEL / HALLE Kasteelfeesten kunnen niet zonder streekproducten

C21

BEERSEL / HALLE Kasteelfeesten kunnen niet zonder streekproducten

Editiepajot_bart_devill___kasteelfeesten1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___kasteelfeesten2
Brouwerij Den Herberg, één van de nieuwe deelnemers / foto Bart Devillé
 

Het begon allemaal als streekproductenmarkt van de Zennevallei(o.m. nog in het Provinciedomein van Huizingen), nadien kwamen er optredens en andere attracties bij en er werd verhuisd naar het Kasteel van Beersel, vandaag nog de thuishaven van de Kasteelfeesten die ingevolge besparingen voor ‘t ogenblik om de twee jaar worden georganiseerd. Dit jaar wordt zaterdag 27 en zondag 28 juni het podium ‘onveilig’ gemaakt door respectievelijk Pirouette, Niels Destadsbader en Kings of Pop op zaterdag; Pirouette, De Bende en Paul Severs op zondag. De twee dagen komen ook de kinderen aan hun trekken en het zaterdagprogramma wordt om 23u afgesloten met een prachtig vuurwerk.

Uiteraard lokken deze heel wat volk naar de kasteelweide, maar de meeste bezoekers komen toch voor de streekproductenmarkt die zo de ziel van de Kasteelfeesten blijft.. Dit jaar komt er voor het eerst ook een Europese markt bij. Op deze streekproductenmarkt geniet men naar hartenlust van een gevarieerd menu aan streekspecialiteiten. De Europese markt wordt bemand door een gezelschap van internationale marktkramers.
 
Met het initiatief van de streekproductenmarkt steunt en stimuleert de gemeente Beersel de lokale economie en de aanpak van dynamische middenstanders. De meesten komen jaarlijks terug, uitzonderlijk vallen er wel eens een of twee weg, maar hun plaatsen worden telkens vlug ingenomen. Nieuw dit jaar zijn Den Herberg(brouwerij in Buizingen) en ‘Val De Marga’ uit Dworp. Eerstgenoemden bieden een gamma aan van de Leeuwse Schutter, Herberg Blond, Amber, Tarwe, Tripel en hun paradepaardje van vandaag de Cuvée Devillé. Bij Val de Marga kun je dan terecht voor biologische olijfolie, olijven, Iberico charcuterie, kazen, Asturische appelcider, paëlla en tapas. Andere deelnemers: Hoeve Cuvry(Dworp), Grill-resto Boelekewis(Dworp), Streekproductencentrum(Halle), Geitjesweelde(Gooik), Alsput Hotel(Halle), Brouwerij Boon(Lembeek), Geuzestekerij Tilquin(Rebecq), Theo Quality Producs(Lot), Patcha Mama(Huizingen), Belgoobeer(Sint-Pieters-Leeuw), De Herberg(Buizingen/Alsemberg), Kartuis(Halle), Brouwerij Oud-Beersel(Beersel), Brouwerij Timmersmans(Itterbeek), De Lambikstoempers(Sint-Pieters-Leeuw), Brouwerij 3 Fonteinen(Beersel), Val De Marga(Dworp) en Toerisme Beersel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief