BEERSEL Opvangcentrum asielzoekers Alsemberg organiseert Speelweek

C21

BEERSEL Opvangcentrum asielzoekers Alsemberg organiseert Speelweek

Editiepajot_bart_devill_____asielcentrum_alsemberg
foto Bart Devillé
 

 In samenwerking met de dienst Opvang Asielzoekers organiseert Jeugd Rode Kruis elke zomer Speelweken in opvangcentra voor asielzoekers over heel Vlaanderen. Zo ook in Alsemberg.

Tijdens deze Speelweken bezorgen vrijwilligers de kinderen in het centrum een tijd om nooit te vergeten: ze krijgen de tijd om ècht kind te zijn en hun problematiek even te vergeten aan de hand van spel, plezier en activiteiten. Aan de andere kant krijgen vrijwilligers een uniek inzicht in een asielcentrum, aangezien ze een week lang samen wonen, eten en spelen met de bewoners.

In het opvangcentrum van Alsemberg is men nog op zoek naar minstens één enthousiaste vrijwilliger om het team van monitoren te vervoegen. Gedacht wordt aan iemand tussen de 18 en 35 jaar oud, die zich in de zomervakantie één week kan vrijmaken. Hij of zij zou ook sociaal, creatief, enthousiast en communicatief moeten zijn. Tenslotte moeten hij of zij zin hebben en bereid zijn de kinderen van asielzoekers de week van hun leven te bezorgen.

Een mailtje om zich kandidaat te stellen kan gezonden worden naar emma.achten@rodekruis.be , dit kan tot uiterlijk 26 juni. Op zaterdag 27 juni organiseren Jeugd Rode Kruis de introductiedag voor monitoren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief