BEERSEL vierde Vlaamse Feestdag in Bezoekerscentrum De Lambiek

C21

BEERSEL vierde Vlaamse Feestdag in Bezoekerscentrum De Lambiek

Editiepajot_bart_devill___vl_feestdag
foto Bart Devillé
 

Op het gezellige terras van Bezoekerscentrum De Lambiek organiseerde de gemeente Beersel de viering van de Vlaamse Feestdag. Op het programma barbecue en streekbieren, verwelkoming, toespraken, zangmoment met gelegenheidskoor, optreden Lobstar en doorlopend tentoonstelling kindertekeningen en kinderanimatie.

De gelegenheidstoespraken werden gehouden door Hilde Ecker(CD&V), schepen van Vlaams Beleid, en Liberte Walschot, voorzitster van de Beerselse Cultuurraad. Schepen Hilde Ecker vond o.m. dat in het grote geheel dat de EU is Vlaanderen er best mag staan, dit dank zij de mensen, de Vlamingen en zijn ligging. Zij wees naar de troefkaarten van Vlaanderen en zijn investeringen. Ook deze van Beersel kwamen aan bod: welke al werden uitgevoerd en er nog komen. Ook bracht zij hulde aan de dienst integratie die er o.m. voor zorgde dat elke week 400 Beerselaars Nederlandstalige lessen volgen.

Liberte Walschot, nog voorzitster van de cultuurraad tot 1 januari 2016, dankte het gemeentebestuur van Beersel omdat de viering van de ‘Vlaamse Feestdag’ van de Kasteelfeesten verhuisde naar 11 juli zelf. Ook  ‘verontschuldigde’ zij zich door ‘het niet te hebben over investeringen en verwezenlijkingen’, maar wees er op dat de Beerselse Cultuurraad er over waakt dat de voertaal in Beersel het Nederlands is en blijft.

Deze Vlaamse Feestdag werd afgesloten met een optreden van Lobstar, een akoestische band, die niet alleen covers spelen van vroeger en nu, maar ook eigen nummers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief