PEPINGEN / BEERSEL - Jos Bolle uit Bellingen en Stefan–Etienne Vanbellinghen uit Dworp stellen tentoon in Mechelen

C21

PEPINGEN / BEERSEL - Jos Bolle uit Bellingen en Stefan–Etienne Vanbellinghen uit Dworp stellen tentoon in Mechelen

Beersel
Ingezonden affiche
 

Van vrijdag 25 september tot zondag 11 oktober van 13u tot 19u, behalve op maandag en dinsdag, stellen Jos Bolle uit Bellingen en Stefan–Etienne Vanbellinghen uit Dworp hun werk tentoon in het Maurus Moreelshuis in Mechelen. Jos Bolle stelt er zijn beelden tentoon en Stefan–Etienne Vanbellinghen zijn Lyrisch abstracte schilderijen.

Stefan-Etienne VANBELLINGHEN is geboren in Halle en woont nu in Dworp. Hij heeft een opleiding gehad aan de academie van Anderlecht van 1974 tot 1984. Hij schildert landschappelijke met poëzie geladen beelden. Hij herschept de realiteit in constante beweging. Geabstraheerde landschappen en luchten evoceren innerlijke emoties en expressies van een verwonde stormachtige wereld als geheel van een kosmische lijdensweg.

Jos BOLLE is geboren in Schendelbeke en woont in Bellingen. Hij kreeg een opleiding schilderkunst aan het Hoger Sint- Lukasinstituut te schaarbeek van 1958 tot 1964. Hij was leraar kunst aan het secundair Sint- Lukasinstituut van 1971 tot 2002 en aan de academie van Anderlecht van 1975 tot 1995. De wereld van Jos Bolle gaat over het fenomeen “antropos”. Een zoektocht naar de mythologie van ons bestaan.
Een openleggen van een fantasmagorische wereld in een bevreemdende figuratie. Een picturale als ruimtelijke benadering van het fenomeen mens als antropomorf wezen. Een symbiose tussen schilderijen en beelden. Een esthetiek van verwording en mutatie.

Meer info: http://www.4xm.be/Expositie.aspx?id=49

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief