BEERSEL Kindergemeenteraad van Beersel zet Provinciedomein op stelten

C21

BEERSEL Kindergemeenteraad van Beersel zet Provinciedomein op stelten

Editiepajot_bart_devill___sportdagen_beersel
foto Bart Devillé
 

 Gisteren donderdag 10 en vandaag vrijdag 11 september zette en zet de kindergemeenteraad van Beersel het Provinciedomein van Huizingen op stelten met de 12de editie van zijn Olympische dagen. Donderdag kwamen alle eerste tot derde klassers van de Beerselse basisscholen langs, vandaag vrijdag waren de vierde tot zesdeklassers aan de beurt.

Na een fantastische en deugddoende vakantie waarin de batterijen werden opgeladen wil de kindergemeenteraad van Beersel er zoals ieder jaar meteen fors invliegen.

1650 kinderen van alle Beerselse basisscholen staan te popelen om mee te doen… Een netoverschrijdend en uniek evenement want het gebeurt niet elke dag dat gemeentelijke-,vrije- en gemeenschapsscholen op die manier met elkaar in contact komen.

Voor de ongeveer 70 klassen, van het eerste tot het zesde leerjaar, werd een spannend en afwisselend programma in elkaar gebokst. De jongeren konden zich uitleven in allerhande atletiekproeven, skateboarden, minigolf, circustechnieken, dans, pedalo’s en roeibootjes en nog veel meer. Het grote aantal kinderen maakt het noodzakelijk om het evenement over twee dagen te spreiden.

Jo Vander Meylen(CD&V), jeugd- en onderwijsschepen in Beersel: “ De klasleerkrachten begeleiden hun klas de ganse dag. Zo hebben ze aan het begin van het schooljaar ook eens de mogelijkheid om de kinderen uit hun klas op een andere manier te leren kennen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de kinderen. Dat kan alleen maar verrijkend zijn. “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief